Zoeken naar training telefonische acquisitie

 
training telefonische acquisitie
Training telefonische acquisitie.
Wat men onder succesvol verstaat is voor iedereen natuurlijk anders. het maken van een afspraak. het verkrijgen van bepaalde informatie. een achterstallige betaling geïnd krijgen. Resultaat training telefonische acquisitie. Na de training bent u in staat om over die persoonlijke drempel te stappen en een succesvol gesprek voor uw bedrijf te voeren. Want een goed acquisitiegesprek is onmisbaar voor een vernieuwend bedrijfsresultaat. Training on the job. Na een geslaagde theorie helpen wij u graag bij het maken van de eerste bel-start. Gegarandeerd dat u daarna zelf het heft in handen neemt. U beschikt al over een telefoonservice vanaf 24 euro per maand!
Training Telefonische Acquisitie.
Home Opleidingen overzicht Training Telefonische Acquisitie. Incompany op elk gewenst tijdstip. Vraag vrijblijvende offerte aan. Het eerste contact met een prospect is vaak via de telefoon. Tijdens de eendaagse training Telefonische Acquisitie leer je hoe je contactbezwaren omzeilt en hoe je makkelijker tot een afspraak komt. De combinatie van rollenspelen praktijkcases en theorie staan borg voor een training met onmiddellijke toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod. Voor en nadelen van telefonisch contact.
Telefonische Acquisitie Kenneth Smit.
Van eerste contact naar afspraak. Het eerste contact met een prospect is vaak via de telefoon. Tijdens de ééndaagse training Telefonische Acquisitie leer je hoe je contactbezwaren omzeilt en hoe je makkelijker tot een afspraak komt. De combinatie van rollenspelen praktijkcases en theorie staan borg voor een training met onmiddellijke toepassingsmogelijkheden in de praktijk. In deze training komen de volgende onderwerpen aan de orde. Voor en nadelen van telefonisch contact. Professioneel openen van een telefoongesprek. Vermijden van verkeerde en onzekere opmerkingen. Algemeen inzicht in het menselijk doen en laten. Reageren op bezwaren verwijten en beweringen.
Sales Training Telefonische Acquisitie.
De kennis die ze verkrijgen in deze Sales training kunnen ze direct toepassen en geeft daarnaast extra uitdaging in hun dagelijkse werkzaamheden. Inhoud van de training telefonische acquisitie. De sales training Telefonische Acquisitie is gericht op het verbeteren van commerciële vaardigheden met betrekking tot telefonische acquisitie. Voor de standaard afhouders en smoezen in bespreking geen tijd etc. zijn er specifieke oplossingen voor het succesvol uitvoeren van acquisitie. Deelnemers kunnen eigen voorbeelden van lastige klanten in brengen en deze op uitdagende wijze oefenen. Onze ervaring na deze training vindt iedere verkoper telefonisch afspraken maken leuk.De training telefonische acquisitie is specifiek afgestemd op uw organisatie en daarom met de juiste uitdagingen. Er is dus direct toetsing in de praktijk.
Open Training Telefonische acquisitie.
Training Telefonische acquisitie buitendienst Vendere.
Via bewezen trainingsmethoden als Werkplekcoaching en Telecoaching wordt buitendienstmedewerkers ZZPers of anderen met een verkoopfunctie geleerd hoe zij zich succesvol kunnen verkopen aan de telefoon. Bert is salesmanager en is en voelt zich verantwoordelijk voor de verkoop en het genereren van nieuwe klanten/leadgeneratie. Tegelijkertijd verwacht men binnen het bedrijf dat hij en zijn team niet alleen eenmalig scoren maar ook een beetje rekening houden met de kwaliteit en de opvolging. Berts verkopers zijn van goede wil vooral aan tafel kunnen ze wel een potje breken.
Callcenter Training Telefonische Acquisitie.
Callcenter Training Telefonische Acquisitie. Voor iedereen in het callcenter die zijn telefonische verkoopkwaliteiten wil verbeteren. Werken in een commerciële omgeving vraagt sterke persoonlijke capaciteiten. Het leggen van nieuwe contacten het analyseren van de klantbehoeften actief luisteren overtuigingskracht het kunnen hanteren van verschillende telefonische verkoopstijlen sensitiviteit het overwinnen van weerstand en de juiste stemming creëren zijn competenties die essentieel zijn. In de callcenter training Solution Selling Effectief Verkopen en Acquisitie komen deze competenties op actieve en gedegen wijze aan de orde. U leert hoe u op succesvolle wijze uw klanten kunt benaderen en uw verkoopresultaten kunt verbeteren.
Training telefonische acquisitie.
p.
Training Telefonische acquisitie effectieve verkoop Sell it your way.
Wilt u pro-aktief de markt benaderen? Is de telefoon hierbij voor u een belangrijk middel? Wilt u zich verder ontwikkelen op het gebied van telefonische acquisitie? Als u de drie vragen met ja hebt beantwoord is deze training voor u bedoeld. Telefonische acquisitie is een praktijk gerichte training die u leert hoe u op een effectieve wijze uw klant benadert en uw verkoopresultaten verbetert. Om een succesvolle relatie op te bouwen moet u initiatief nemen afspraken maken uw voordelen onder de aandacht brengen en potentiële klanten overtuigen.

Contacteer ons